Напрегнати дебати в Народнот осъбрание (НС) около процедурата за избор на председател на КПКОНПИ. Скандали, ирония, взаимни обвинения се сипеха от парламентарната трибуна. Стигна се и почти до физически сблъсък между депутати. 

Маноил Манев от ГЕРБ нападна вербално Георги Свиленски от БСП. Депутатът от левицата беше пазен от свои колеги, наложи се намесата и на квестор, който да не допусне превръщането на вербалната атака във физическа. 

Голям удар за Рашков! Задраскаха го от програмата за правителство ДОКУМЕНТ

Видео: България он Ер

Наложи се на няколко пъти временно изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов да приканва депутатите да коментират само процедурните правила, а не конкретни имена за председател на антикорупционната комисия.

Бомба! Още в петък гласуват оставката на годеника на Лена като шеф на НС

В крайна сметка след 5-часови дебати депутатите приеха процедурата за избор на председател на КПКОНПИ. Предложенията на ДПС и ГЕРБ за допълнителни изисквания бяха отхвърлени. Сред тях - кандидатите да предоставят удостоверение за психическа годност и да не са навършили 65 години. Няма да се изисква и декларация, която да доказва липса на участие в репресивния апарат до 1989 година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!