Колегите от парламентарната група ми подариха маратонки, за да продължа да бягам в дългия политически маратон. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че е готов да помага на Даниела Дариткова и на ПГ на ГЕРБ. „Връзката остава толкова силна, колкото е била досега. Единственото във времето, когато има пленарни заседания и трябва да бъда тук, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще можем да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори“, каза още Цветанов, цитиран от "Фокус". 

Той отбеляза, че колегите му от парламентарната група са му направили изненада и са му подарили маратонки. „Казаха, че в момента в свободата, която имам, е много по-добре да бягам в този политически маратон“, допълни Цветанов. Във връзка напускането на парламента, заместник-председателят на ГЕРБ посочи: „Винаги съм бил за целостта и да не остава усещане в хората, че има някакъв скандал или конфликт в ръководството на ГЕРБ. Страдат структурите, членовете, симпатизантите. Партия ГЕРБ е като едно семейство“, посочи още Цветанов.

Той обясни, че Законът за вероизповеданията е бил много трудно изпитание за всички парламентарни групи. „Всеки иска под една или друга форма да покаже на своите избиратели, че защитава и отстоява дадени принципни позиции. В живота и в политиката трябва да се търси консенсус“, обясни той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ