Вече имаме изграден механизъм с парламентарните групи, с който да търсим политически консенсус и устойчивост в законодателството. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той добави, че днес е имал последен Председателски съвет, на който е присъствал заедно с бъдещия председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и със заместник-председателя Красимир Велчев. „Д-р Дариткова усети атмосферата както на емоцията, която има в кабинета на председателя на българския парламент, но видя, че когато се стараем всеки един да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат, както ги видяхте в пленарна зала“, допълни Цветанов, цитиран от "Фокус".

„Ние сме отговорни хора, за нас ГЕРБ е кауза и всеки един от нас го осъзнава. Има моменти, когато трябва да направиш крачка встрани. Има моменти, когато трябва да си солидарен с всички колеги, които до настоящия момент са проявявали подобен подход. Нямаше как да обясня както на обществото, но преди всичко на структурите на ПП ГЕРБ и на колегите, ако не бях взел такова решение. Това щеше да означава, че аз съм се вкопчил в позицията шеф на парламентарна група и за мен това е фиксация или някакво его. В политиката няма его. В политиката трябва да бъдеш достатъчно отговорен, да бъдеш човек, който може да прави компромиси със себе си“, коментира още Цветанов.