"Искам да стане пределно ясно на всички българи, че отиваме на 3- ти парламентарни избори тази година само, заради егото и ината на хората от ИТН, които не желаят да има редовно правителство макар и за 6 месеца!", това написа в коментар във Фейсбук варненската депутатка от ДБ Стела Николова. 

Тя прави просто изчисление, което показва, че мнозинство е възможно и с него могат да се направят законодателни промени, които да променят мястото на прокуратурата и да я превърнат в институция, която работи в полза на гражданите. Ето какво пише Николова:

"Сега, нека уточним!

При трети мандат, трябваше да се водят преговори между :

ИТН- 65 депутати

ДБ- 34 депутати

БСП - 36 депутати

ИБГНИ- 13 депутати

Всичко: 148 депутати

Ако бе постигнато писмено споразумение, програма и приемлив за всички състав на правителство, за какви плаващи мнозинства говорят от ИТН?

Искам да стане пределно ясно на всички българи, че отиваме на 3- ти парламентарни избори тази година само, заради егото и ината на хората от ИТН, които не желаят да има редовно правителство макар и за 6 месеца!

При следващ парламент със същата конфигурация какво ще правят ИТН? Пак ще предлагат кабинет на малцинството?

Има нужда от спешни законодателни промени. Прокуратурата реално не работи за обществото, а за задкулисието, а от ИТН, които декларират, че са срещу Гешев, се опровергават с действията си, като оставят задкулисието в безвремието на липсата на парламент.

Къде и на кого да предадат всички папки със закононарушения, които откриха от служебния кабинет?

Та Гешев се самосезирал за побоя над протестиращи едва онзи ден, макар че знаем, че едва ли Прокуратурата не е виждала този запис по - рано.

На какво разчитат от ИТН? Българският народ да гласува за тях, за да има правителство?

А защо да не гласува за Демократична България?"