Политическите сили трябва да се съобразяват с мнението на хората и независимо дали им харесва или не, трябва да въведат и мажоритарния вот, и рязкото намаляване на партийните субсидии. Това каза в студиото на БНТ Десислава Атанасова.

С това разбиране тя обясни и заетата от всички останали партии в Народното събрание позиция антиГЕРБ. „Но тази позиция не е само срещу ГЕРБ, тя е срещу българските избиратели”, каза още депутатката.

Атанасова припомни, че са призовавали многократно колегите си от другите партии в парламента към тяхното разбиране, но са срещнали отказ.

„Много неистини са казвали за нас, последно твърдяха, че управляваме заедно с ДПС, което всички виждат, че не е истина. По същата логика ни свързват и със Слави Трифонов,а ние просто искаме да се спази волята на суверена”, допълни Атанасова.

Според нея, вота на 2.5 милиона българи е ясен и това не може да се пренебрегне. „Тези избиратели, които гласуваха на референдума са повече от гласувалите за първите двама на президентските избори, това е много важен факт”, смята Атанасова.

Тя бе категорична, че българите вече са уморени от политическото противопоставяне и пожела нормална, спокойна и позитивна предизборна кампания.

„Досега държавата ни е нямала по-успешен премиер от Бойко Борисов, затова е логично отново той да е начело на един кабинет след изборите” допълни Атанасова.