Заявките за изчегъртване звучат нелепо на фона на това, че никой не си представя да изчегърта над 840 хил. хора, подкрепили ГЕРБ в продължение на години. Това заяви пред БНТ представителят на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"В последно време виждам все повече заявки, че нещо ще се променя драстично и драматично не само за ГЕРБ, но като че ли и за българските граждани. Имам чувството че съм в някаква машина на времето", допълни още тя.

Атанасова коментира и ситуацията със санкциите, наложени от САЩ по закона "Магнитски": "Единствено ГЕРБ може да носи отговорност за едното лице, посочено в доклада на финансовото министерство на САЩ и това е Александър Манолев. Много преди САЩ да ни кажат, че трябва да потърсим отговорност ние сме се ангажирали с нея", заяви тя.

Тя допълни още, че в мига, в който Александър Манолев е станал известен с това, че има данни за злоупотреби по отношение на къщите за гости, от ГЕРБ са се разделили с него и той вече не е част нито от управлението, нито от партията.

Единствените политици, за които има данни, че имат връзка с Божков - това са г-н Aлександър Паунов и г-жа Мая Манолова,  снимки и видео бяха разпространени във всички медии. Не мога да кажа защо изобщо се коментират данните като сочещи към ГЕРБ.

Борисов от 2009 до този момент, ако имаше данни за участие с връзки с тези лица, то щеше ли да бъде подкрепян от американското правителство в различни мандати, както и всички европейски лидери? Смятате ли, че някой от тях щеше да опетни името си и да застане до него?", попита тя. 

"ГЕРБ е управлявала по силата и доверието на хората. Подавали сме оставка, когато сме установявали, че сме загубили доверието.

По проблема с машинния вот Десислава Атанасова заяви, че трябва да знаем как ще гласуват българските граждани, тъй като до изборите остават 37 дни. Според нея, ако сега казусът с машините в чужбина не бъде решен, избирателите там няма да гласуват с машина.

По думите ѝ, някои партии бягат от отговорност и казват, че проблемът е на ЦИК, но тъй като представителите на ЦИК са избрани от партиите те също трябва да носят отговорност.

"Бяхме в опозиция и през 2013 г., когато бяхме първи. Вотът на българските граждани, ще покаже и ще подреди кой ще е следващия управляващ. За нас също е интересно какво правителство ще бъде съставено от т.нар. нови партии.

Уважавам вота на българските граждани и ако той е за г-н Слави Трифонов, тогава може би ще се разкрие най-голямата загадка на последната година - някой да спечели и да бъде парламентарен лидер, без нито веднъж да се появи в българския парламент, без да е заявил нито една позиция и когато е излъгал над 2 500 000 български граждани, че ще промени избирателната система и изборите ще са мажоритарни в два тура.

Знаете какво се случи в българския парламент. Точно мнозинството не предпочете това, т.е. ще бъде наистина феномен, ако българите, лъгани за толкова неща, повярват на този човек", подчерта в заключение тя.