ГЕРБ вчера заяви своята позиция, че няма да подкрепи кабинет в рамките на този парламент. Надявам, се, че и БСП ще върнат мандата в най-скоро време. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатката от ГЕРБ и бивша здравна министърка Десислава Атанасова.
"Не е ясно на коя политическа сила президентът ще връчи мандата. Нашият коментар беше по повод на това, че ако ПФ вземе мандат и опита да състави правителство, ние първо ще разгледаме програмата за управление през следващите 2 години, ако има пречки, които са преодолими, ще ги превъзмогнем, а ако не, просто отиваме на предсрочни избори", каза тя.

"Освен коментара на това, какво каза Борисов., трябва да следим и един друг сценарии. Развитието на дебата по отношение на пенсиите в споровете за бюджета за 2017 година. Именно това предложение преобърна гласуването в бюджетна комисия и така бюджетът за общественото осигуряване не мина на второ четене. Няма никаква игра. Ние винаги сме били коректни и сме преглъщали егото си на най-голяма парламентарна група и сме се съобразявали с останалите", заяви тя.

"Не търсим оправдание. По отношение на решенията, които са вземани на КСНС, аз не мога да ги коментира, не съм присъствала там. Сформирането и на сегашното правителство беше много трудно, с много стъпки назад. Тези две години бяха наистина години на компромис в управлението. Колегите от ПФ опитаха популистки да изкарат дивиденти от предложението за увеличаването на пенсиите", каза Атанасова.

"За нас е по-добре да има предсрочни избори. Не слагаме сигурността на страната на везната обаче. Работихме за стабилност, а те са единственият изход на ситуацията в момента", добави депутатката.