Народът направи своя избор на 4-ти април и отреди на ГЕРБ първото място. Нямаше нужда от допълнителни сметки,  за да разберат депутатите, че водим в повечето райони. Вчерашният ден показа ново мнозинство. Днес гласуваха по различен начин. Това каза в "Панорама" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Демократична България гласува с ДПС. БСП гласува с ГЕРБ. Може да видим нещо ново. Забелязахте ли, че тези които са били натоварени с отговорността за държавата, говорят с грижа и с това, което ни очаква днес и утре. Искат да изчегъртат ГЕРБ, а утре какво ще стане? Изказвания са изтъкани от омразни слова", каза тя. 

"Бойко Борисов е в отпуск. Направете справка колко пъти са задали адекватни въпроси към него. Твърдят, че е страхливец, но не ползват правомощията на парламентарния контрол", обясни Атанасова. 

Попитана дали Борисов ще се яви на изслушване, тя отговори, че ще видим, защото сряда е след няколко дни. 

"Ако някой се интересуваше от плана за възстановяване, Томислав Дончев беше в продължение на часове в сградата на парламента и чакаше удобно време и възможност, за да представи плана на народните представители. Планът е над 3000 страници и е работен от над 240 човека, пряко ангажирани от министерства и е качен много отдавна на една специална платформа. 38 сесии на преговори има между българските екипи и ЕК. За този план се твърдеше, че е корупционен и неадекватен и иска да облагодетелства фирми на ГЕРБ. За това предложихме да се внесе от следващото правителство. Готови сме веднага да представим плана в ЕК. Наистина сме добронамерени, защото става въпрос за финансов ресурс", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Попитана защо все още не е гласувано мажоритарното гласуване, тя отговори: "Струва ми се, че цитирате фейсбук пост, но през 2016 и 2017, която два пъти внесе предложение за мажоритарни избори в два тура. Сега има мнозинство, което да подкрепи промяна и не се плашим от нея, но явно някой друг се уплаши."

Бойко Василев попита Атанасова на кого ГЕРБ подава сигнал с предлагането на Митов за министър-председател. 

"Мисля, че той е добре познат и неговите възможности също. Като политик и министър в две правителство. Той е човек с добра биография и е изключително подходящ за този пост. Последната година слушахме думи и заклинания, че Борисов не трябва да е премиер. Той освободи двете депутатски места, отказа се от мястото си, от имунитета си и даде път на младите. Дали и защо нямад абъде подкрепен един активен, работещ човек с проатлантическа и проевропейска нагласа, трябва да отговорят", заяви тя. 

"За нас е важно да има стабилност в държавата ни, Не е отминала пандемията и здравната криза в Европа не е отминала. Днес на специален форум бизнесът заяви, че трябват спешни мерки. За България, не за ГЕРБ, е важно да има работещо правителство. Да има бързи и спешни мерки, когато се налага. До сега на всички им беше лесно. Всички бяха анти ГЕРБ и обещаваха чудеса, но времето на лесните обещания свърши и трябва да се вземат трудни решения", заключи Атанасова.