"За истината, г-жо Лъжа, е време! За тази истина, която искахте да скриете. За това, че Станишев се е объркал много сериозно. Имате ли обяснение на факта, че Станишев не се е объркал?" Това каза на извънреден брифинг на ГЕРБ Десислава Атанасова.
Повод за този брифинг стана твърдата позиция против СЕТА на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Ред е на това поредно обяснение, че ще ги мъмрите и ще ги накажете до стената  с вдигнати ръце. Това не се случи по един друг повод. Пак гласуване в ЕП, пак резолюция, но тогава касаеше бежанците", добави тя. 

"Дали е биполярно не е сигурно, но има някакво разстройство в БСП. Г-жа Лъжа тормози лидера на ТЕС. Няколко са измамните твърдения, които бяха тиражирани от БСП", коментира Главчев. 

"Не еднократно са ни излагали. Не еднократно се е случвало едно да правят, а друго да правят. Наистина ставаме за смях с тези обърквания", каза още Георг Георгиев. 

"Нинова каза, че той си е поправил грешката. Ако Станишев се е объркал наистина без да иска, можеше да събере журналисти и да обясни, а не да използва посредници. Можеше да обоснове позицията си и да обясни, аз съм „против”, но без да искам гласувах „за”. Би трябвало да има достатъчна отговорност да излезе и да си признае", обясниха от ГЕРБ.