Важна среща на политическа партия ГЕРБ тече в момента. На нея ще бъде направен анализ на подготовката на предстоящата предизборна кампания. Чрез специална анкета ще бъде решено с кои други партии може да се коалира политическата сила, ръководена от Бойко Борисов.
Резултатите ще бъдат представени от Цветан Цветанов. Анкетата е била попълнена от всички членове на ГЕРБ. „Предполагам и до колкото познавам настроенията сред голяма част от колегите си, кметовете и членовете на ГЕРБ, предпочитани ще бъдат партиите в център дясно, в десния спектър. Тези, с които и до момента сме работили в правителството”, каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV.
 
В анкетата е имало няколко въпроса в насока с кого ГЕРБ да се коалира и с кого не бива. „Аз съм попълнила с РФ и ПФ. Смятам, че и останалите колеги са зачертали отговори, че БСП и ДПС не се желае коалиция. Сближаване с БСП няма. Напротив, има раздалечаване. Факт е, че всеки ден председателят на БСП си позволява да говори лъжи по адрес на ГЕРБ всеки ден. Мисля, че няма нужда те дори да бъдат опровергавани”, каза Атанасова.
 
Тя припомни, че тези лъжи дори са опровергавани и от ЕК. „Не може да има управление между двете партии, защото ние сме диаметрално различни. Ако БСП в момента преживява катарзис по теми, като плоския данък и санирането, смятам, че направеното от през всичките ѝ управленски мандати ГЕРБ, може да бъде оценено от хората и това, което БСП е сторило на хората също не е забравено”, каза още Атанасова.
 
 
Депутатката от ГЕРБ също опроверга твърденията, че срещата на партията умишлено съвпада с инагурацията на Румен Радев. „Не търсете конспирация. За това е толкова рано това събитие, за да успеем да отидем. Имамее отношение и уважение към институциите. Смятаме, че той вече е българският президент. Разбира се, че ще присъстваме”, каза още тя.