Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира срещата между министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Карачаканов и лидера на БСП Корнелия Нинова с думите, че това не е нещо лошо или драматично. Тя увери, че не са непреодолими различията между ГЕРБ и ОП като предложението за частична отмяна на тютюнопушенето.
"Има два законопроекта за вероизповеданията - на ГЕРБ, БСП и ДПС и отделен на ВМРО, като те може да се обединят и да стане добър закон, заяви Десислава Атанасова. Законодателните инициативи на НФСБ не са внесени в НС, с изключение на една", заяви Атанасова пред БНТ.

Тя добави, че ГЕРБ няма да одобри частична отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Това, че имаше среща между вицепремиер и военен министър с лидера на опозицията в никакъв случай не е нещо лошо или драматично, каза още Атанасова.

"Напротив, когато става дума за националната сигурност, за концепцията на правителството и министъра на отбраната за модернизация на Българската армия, колкото по-сериозна подкрепа има в парламента, това е по-значимо за обществото", посочи тя.

Опозицията в лицето на БСП е „креслива“, но не представлява алтернатива на управлението, заяви депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова. Електоралните подкрепи и непрекъснатите скандали между управление и опозиция водят до втърдяване на основния електорат, допълни тя.

За темата за корупцията Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ е показала политически мерки.