Още когато стана ясно какъв е резултатът от референдума, ГЕРБ внесе законопроект за мажоритарен вот, но той беше бламиран от колегите в парламента. Затова и внасянето на проектозакона сега не е изненада. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
Тя бе категорична, че това, което искат българските граждани, трябва да бъде изпълнено от политиците. „Не трябва да се търсят аргументи кой ще има полза от мажоритарното гласуване. Участвали сме в избори по различни правила и резултатът не се е променял”, каза Атанасова пред БНТ.
 
Според нея, трусове в коалицията няма да има, тъй като и двете страни са наясно с позицията на партньорите си и всеки си защитава своето партийно решение. "Не мисля, че мажоритарният вот ще бъде препъни камък за коалицията. И преди да бъде създадена коалицията и след това във всички разговори позициите на ГЕРБ и ОП са ясни. В коалиционното споразумение има точка, която предвижда в подобни ситуации всеки да гласува според принципите си", коментира тя.
 
„Ако законът не мине, ще бъде поредното доказателство как политиците обещават много неща преди избори, а след това се отмятат. И за кметове, и за президент се гласува мажоритарно, няма нищо непознато или опасно”, допълни Атанасова.