Имаме пет варианта за изменение на законодателството, включително в Конституцията и в Наказателния кодекс. Това заяви на специална пресконференция председателят на правната комисия в парламента и депутат на ГЕРБ Данаил Кирилов.
„Интензивно обсъдихме всички правни възможности, повече от 5 варианта, включително и за изменения в НК и Конституцията“, обясни Кирилов. „Подробно анализирахме всички правно относими факти и обстоятелства във връзка с възможността за промяна в Конституцията. Смятаме, че това е най-доброто правно решение“, коментира той.

По думите му престъпленията, свързани с приватизацията, имат специално значение за българското демократично развитие. Според него предлаганите промени в Конституцията ще дадат яснота за разпределението на огромното държавно и общинско имущество. 

"Ще предложим на всички парламентарни групи да подкрепят тези изменения. Парадоксалното е, че ще предложим подписа си да сложи и лидерът на БСП г-жа Корнелия Нинова, която е участвала в подобни приватизации", заяви  депутатката Десислава Атанасова.
„Очакваме златния пръст на Корнелия Нинова при събирането на подписи за промяна в Конституцията”, каза още Атанасова.
Тя добави, че останалите политически сили в парламента вече са заявили намеренията си да подкрепят проекта на управляващите срещу давността за престъпления при приватизацията.

„За нас приватизацията е инструмент за правене на държавна политика. БСП отричат инструмента, но обичат да го използват по доста съмнителен начин.

Надяваме се с това да дадем знак към българското общество да се борим с порочните практики на Прехода . Периодът обхваща и трите мандата на ГЕРБ. Ние не сме участвали в преразпределението на държавната собственост”, каза от своя страна депутатът Тома Биков.