Политическите страсти в парламента преди гласуването на оставката на проф. Николай Петров като здравен министър и избирането на негово място на Кирил Ананиев взеха нови измерения. Словесните престрелки избухнаха между Корнелия Нинова и Цветан Цветанов.

Лидерът на БСП скочи от трибуната на Народното събрание на премиера Бойко Борисов. „Той е страхлив. Защо не е тук да отговаря на въпроси? Винаги, когато стане напечено той се крие. Знам, че ме гледа в момента и ще се обърна към него. Като е знаел за проверката за д-р Петров и прокурорското решение, защо го назначи за здравен министър?“, запита Нинова, която обвини премиера в нарушаване на Конституцията и рушене на институциите.

„Нинова нарече Борисов страхливец. Това е смехотворно. Вие винаги представяте нещата толкова популистко. Та Вие самата не можете да дисциплинирате парламентарната си група, така че да не обиждат българите на „дебили“, отсече зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това, което доц. Иво Христов направи, го превърна в антиевропеец. Той съветваше Лучников за приватизацията. Сега мина на другата крайност и иска да излиза от ЕС. Това е страх. Това е липса на политическа дисциплина. За разлика от БСП ГЕРБ и Борисов са смели и ще продължим със същия устрем да управляваме страната“, отсече вторият в ГЕРБ.


Нинова отвърна, че ако трябва да отговори по същия начин, би казала: „С каква смелост взехте решение за Делян Добрев и Антон Тодоров. Дайте да не си мерим смелостта. Тази изпълнителна власт да уважава законодателната власт“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!