"Опита не е порок", това заяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в "Тази сутрин" по БТВ относно предстоящото гласуване на кабинета.

"Проектокабинетът на проф. Николай Габровски е високопрофесионален, равноотдалечен от политическите партии и единствена възможност. Твърде висока е цената, която България би платила, ако този кабинет не бъде подкрепен. Тук идва ред на отговорността. ГЕРБ е поемала и доказала,  че поема отговорност вече три пъти. Сега показахме, че можем и компромиси да правим", каза още Атанасова.

По думите й дошло е време, в което  хора с високопрофесионални качества да се обединят и да очертаят прогнозируем път за България.

"Хора, извървели своя професионален път и били на различни нива в различни администрации, включително служебни или редовни правителства, това не ги лишава от професионализъм. Нашата коалиция поставя на заден план интересите на партията. За нас по-важна е държавата. Ние си даваме сметка, че правим компромис с политическото представителство.

В този кабинет има широк потенциал на професионализъм, вероятно всеки има своята биография, всеки в някакъв момент се е докоснал до една или друга политическа партия. Не инсталираме никого, не търсете конспирация, проф. Габровски имаше пълната свобода да създаде своя екип", посочи още Атанасова

Според нея, ако политическите сили в парламента не разчетат първия мандат като шанс страната ни да продължи напред и не се лишат от егоизма си, то ГЕРБ - СДС няма да носят отговорност за това.

"Решенията които сме взимали са евроатлантически", допълни още Атанасова и беше категорична, че кабинета на проф. Габровски е точно "Експертен кабинет", макар анализатори да твърдят, че "такова животно няма".
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук