Трябва бързо да се задвижи конституционната процедура, президентът да ни връчи мандата, ние бързо ще го върнем. Не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата сила. Това заяви на излизане от КСНС Десислава Атанасова.

"На България спешно ѝ е нужно правителство", подчерта тя.

Атанасова каза още, че все още от ГЕРБ не са разбрали кога ще им бъде връчен мандатът за съставяне на правителство.

Относно ситуацията с COVID кризата, Атанасова коментира, че са им били представени данни, а не са уточнявали обща позиция.

"Консенсус на Консултативния съвет по национална сигурност не се постигна, няма да има общо становище, което да е изразено публично, тъй като всички участници от страна на парламентарните групи считаме, че темата "актуализация на бюджета", на която беше посветена огромна част от времето на този КСНС е тема, която трябва да се дебатира в парламента", каза още Атанасова. 

По време на КСНС е обсъдено и гражданството на икономическия министър Кирил Петков.

„Представителите на ПГ гласувахме да не бъде допуснат. В момента е неясно с какво гражданство е. На този КСНС нивото на класификация е високо. Не може гражданин на чужда държава да присъства на такъв тип разговори”, каза Атанасова.

По думите й има ред други предизвикателства пред държавата ни свързани с мигрантската криза, с кризата в Афганистан, за която е било отделено по-малко от половин час.

"Настояваме дебатът за бюджета да се води в Народното събрание и той да не се обвързва по никакъв начин с други конституционни процедури, имам предвид връчването на следващи мандати", допълни тя.


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ