„Не търсете връзка между изявлението на Ахмед Доган и сигналът на ГЕРБ до Прокуратурата. Още в петък миналата седмица заявихме, че ще внесем сигнал и то с цел да се изясни дали този проект е рентабилен и дали този проект не рецидив на източване на бюджет“, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Ако се върна назад, когато БСП е управлявала, трябва да споменем АЕЦ „Белене“, „Цанков камък“ и КТБ“, категорична е тя. Относно сегашния подаден сигнал, Атанасова обясни: „Формалният повод е проблем в техническото изпълнение на „Цанков камък“, след като 7 години този проект създава на НЕК проблем по отношение на пробива в чашката на язовира“.

По думите й, името на Ахмед Доган не присъства в сигнала на ГЕРБ. Единствено Прокуратурата може да възложи експертиза и да се произнесе, обясни депутатката. Относно това защо преди 7 години не е имало позиция от страна на Борис Велчев и Прокуратурата, Атанасова заяви, че е редно за това да се пита самата институция, а не ГЕРБ. „Сега има нови обстоятелства“, добави още тя. „По-важното е нещо друго. Такива големи проекти струват милиарди. Парите за „Белене“ и за КТБ са равни на парите необходими за пенсии за всички пенсионери за една година.

Парите за „Цанков камък“ са повече от средствата, с които може да се индексират пенсиите, което поискаха от БСП. Това са факти, не идват избори“, заяви Атанасова.