ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проверка на строителството и финансирането на хидровъзел "Цанков камък". Според управляващата партия намесата на държавното обвинение се налага заради дефекти при изпълнението на язовира, довели до просмукването на огромни количества в земята и необходимостта да се осигурят бюджетни средства за спешен ремонт на чашката на язовира.

"Независимо какво пише в сигнала, аз вярвам, че прокуратурата ще се заеме сериозно с него. Всеки иска да има повече пари за пенсии. Всички искаме, но едва когато дойдеш на власт, става трудно как ще разходваш парите на българския данъкоплатец" посочи Александър Ненков и добави, че от партията не са експерти да кажем кой е виновен и кой не.

"Няма каксигналът да е конкретно срещу някого, ние даваме на прокуратурата фактите да се запознае с тях. Има 2 варианта - или главният прокурор да се самосезира, или ние да като народни представители да го сигнализираме, обясни още Ненков.

Новото е, че след 7 години експлоатация се налага ремонт, защото по данни на НЕК се е спукала чашката на язовира", каза от своя страна Десислава Атанасова. 

"Знам, че на Позитано 20 има пресконференция да попитате г-жа Нинова какво смята", заяви още тя.