Десислава Атанасова от ГЕРБ и Петър Витанов от БСП коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR внесеният вот на недоверие на тема „Сигурност“ към кабинета „Борисов 3“.

Мотивите се основават на това, че Министерски съвет е отговорен за опазване на сигурността, напомни Витанов. От своя страна Атанасова поясни, че никога кабинетът не е гледал безкритично на случващото се в страната. „И ние от ПГ на ГЕРБ живеем в това общество и виждаме ясно проблемите. Взимат се нужните мерки“, обяви тя и категорично заяви: „Вотът на недоверие е поредният несъстоятелен вот към правителството“.

Този вот е странна компилация от коментари, от фейсбук статуси и от анализи на социалогически агенции, смята Атанасова.

„Мотивите са толкова неаргументирани, че съжалявам, че няма парламентарна процедура да се поправят“, каза тя.

„Ние не сме безкритични, забелязваме какво се случва в системата на МВР“, заяви отново Атанасова и добави: „Там има политическо и професионално ръководство. Всичко, което се случва е ангажимент на професионалното ръководство. Никой не очаква министърът да хваща лично избягвали затворници или да ходи на всяко едно местопрестъпление. Затова има професионално ръководство и структура“.

„Опозицията се опитва да скрие доброто от Председателството на България, което бе отчетено дори и от президента Румен Радев“, заключи Десислава Атанасова.