Няма да крия своята естествена симпатия към вас, защото сте млад, образован. Вероятно тази симпатия е като на българите от едно време, които изпитват симпатия към хора, които леко нарушават закона. Това ни е останало от хайдушките времена. Така Любен Дилов-син се обърна от парламентарната трибуна към Кирил Петков.

"Когато представяхте намеренията си да управлявате, използвахте футболна реторика - А отбора. Това дори Димитър Пенев би се посвенил да го каже.

Да ви попитам конкретно. Играчът във вашия партньор Корнелия Нинова играе лошо. Вие ще се оплачете на ръководството на г-жа Нинова, което е тя. Вие натоварвате г-жа Нинова да бъде съдник сама на себе си", каза Дилов.

Той продължи с метафората.

"А отборът на България в момента изглежда по-скоро на "Ужас" от село Мърчаево или "Крила на съветите". Във вашия А отбор ще има министър по ефективното управление. Това е като да имате треньор на отбора и треньор по футбол. Относно министъра ви по климатичните промени, аз едвам ще дочакам да се закълне този министър и да му напиша едно писмо: "Аз много съм недоволен от климатичните промени. Вземете мерки".

Димитър Пенев никога не би направил такъв отбор, Той обаче се слави с една своя реплика: "Задръстването е голямо, така че отбий в лоялното платно". Вашето правителство много яко е отбило в лоялното платно на г-н Радев. Вашите министри са в голяма част от служебното правителство. Аз няма да пророкувам съдбата на бъдещото ви управление. Разрешете моя скепсис, че този начин по сглобяване на кабинета не беше най-добро", каза още Дилов.