Егото най-много попречи на дясното да бъде на една маса. Десницата беше разделена на тези избори. Резултатът не беше добър както за десницата, така и за Реформаторски блок. Трябва да се започнат разговори за ефективни и обединени действия вдясно. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 Димитър Делчев от Движение "България на гражданите".

По думите му "Да, България" тепърва имат да извървят своя път.

"Необходими са разговори може ли десницата да бъде коректив на това управление. Г-жа Кунева се оттегли и не участва в тези избори, за да даде път на младите. Винаги сме настоявали да бъдем обединени, за да има голяма дясна партия в Народното събрание. Над 300 хиляди не отидоха да гласуват за дясното, тъй като част от хората не повярваха, че Реформаторският блок може да играе важна роля в 44-тото НС", коментира Димитър Делчев.

Той изрази надежда Реформаторският блок да бъде реален политически фактор.  

"Служебното правителство не е наше. Работата на служебния кабинет беше да организира изборите, а не да прави уволнения, това са грешки, които обаче не бяха решаващи за изхода от изборите. Няма да поискаме касиране на вота.  В парламента влизат партии с несходни програми – коалиционното правителство ще бъде трудно, без стабилна конструкция.  Какво ще предприеме правителство за увеличаването на парното, тока, водата ще бъде ключово", допълни Димитър Делчев.

Според него трябва да се мисли какво може да обедини "Нова република", "Да, България" и Реформаторския блок.

"Разединението вдясно дойде точно от лидерите. Да, България трябва да направят своя анализ. Движение "България на гражданите" ще има национален съвет в края на април, на който ще кажем какво ще се случва и каква ще са бъдещите ни стъпки", каза още Димитър Делчев.