"Реално изпълнявах функции на председател по време на кампанията на г-жа Цачева. Наистина малко по-напрегнато е сега под светлините на прожекторите, но когато започнахме работа се почувствах в свои води. Няма човек, който не би трепнал". Това разказа пред Антон Хекимян новият председател на 44-то Народно събрание Димитър Главчев.
"Липсата на Цачева е загуба за парламентаризма. За мен лично беше голямо удоволствие да работя с нея. Преди да стъпя в длъжност ми се обади и ми каза, че мога да разчитам изцяло на нея, което е добър знак", допълни той. 

Хекимян припомни, че ако Московски отново стане министър, би трябвало Цачева да влезе в парламента, но Главчев твърди, че все още не е коментиран този казус. 

"Има много по-важни теми от тази за председателството ми. Именно първата точка, която ще предложа след малко в парламента. Предложението за изслушването на министри от служебния кабинет е подписано от всички парламентарни групи. Това е добър старт на 44-то Народно събрание", разкри новият шеф на парламента.