Категорично невярно - така бившият заместник на Корнелия Нинова в министерството на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов коментира твърденията на служебния икономически министър Никола Стоянов за натиск в администрацията. По-рано Стоянов обвини началника на кабинета на Нинова Калоян Методиев, че е уволнявал и назначавал вместо министъра, а самият Методиев му отвърна, че лъже и изпълнява мръсни задачи преди изборите.
 
"Има две възможности“, както казва самият Стоянов – или са го излъгали, или той лъже!, написа в профила си във Facebook Маргаритов.
 
"Нека аз като част от този екип, без допреди шест-седем месеца да съм познавал никой от хората в него, да кажа: категорично невярно! В министерството имаше много добър климат за работа и резултатите го показват еднозначно. Още веднъж да припомним: в две поредни тримесечия рекорден ръст, отчетен от Евростат, успокояване на потребителските цени, забрана на райския газ за децата…", написа още бившият зам.-министър.
 
Той напомни на служебния министър, че когато си част от редовно правителство и провеждаш политики, имаш право да избираш екипите си при реализирането им и съответно носиш отговорност за това.
 
"Когато има ясен ограничен мандат от Конституцията (да подготвиш изборите и да решаваш текущи въпроси), не може да си със самочувствието, че управляваш и провеждаш политики и оттам да кадруваш, обвиняваш и даваш тежки политически оценки. Защото служебният министър уж е експерт (казва го във всяко интервю), но не пропуска да критикува, оценява и ревизира политически действия на редовния министър и неговия екип", пише още той.
 
Маргаритов, който дълги години беше председател на Комисията за защита на потребителите, напомни на новата власт в икономическото министерство, че тотално е забравила темата за потребителите.:
 
"Най-важното от моя гледна точка като експерт, без партийно пристрастие: извън бруталната хватка по отношение на ръководството на КЗП, темата „защита на потребителите“ продължава напълно да отсъства от дейността на въпросния министър. Както той сам каза в една друга медийна изява: „Мен ме интересуват компаниите…“

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук