В момента нямаме окончателна информация, но имаме ориентировачни данни. Чух много предложения за нови проекти, започваме работа. Това заяви след първите данни от екзитполовете кметът на Бургас Димитър Николов.

"Не вярвам да имаме сериозни проблеми с мнозинството. Ще се вслушам във всички добри предложения, дори и на други политически сили, ако те са полезни за града ни", каза той.

"Нека видим окончателните резултати все пак", добави той. 

Според екзитполовете Димитър Николов печели без балотаж битката за Бургас. 

„Благодаря на всички бургазлии, които излязоха и гласуваха. Ускоряваме развитието на Бургас и продължаваме активно да изпълняваме предизборните си ангажименти. По време на кампанията от много срещи, които бяха проведени по всички населени места в общината чух доста предложения, критики и идеи за нови проекти. Всичко това ще бъде обобщено в бюджет 2020 година“, каза Димитър Николов.

Той гарантира, че ще работи в диалог и разбирателство с всички групи в ОбС Бургас, ще се вслушва в техните предложения и ако са полезни за града ще ги подкрепя.  Със сигурност ще има промени в екипа ми, намекна той.

Димитър Николов обясни ниската избирателна активност на това, че вотът в Бургас бе лишен от всякаква интрига. „По време на кампанията жителите не ме приемаха като кандидат за кмет, а като действащ, който едва ли не временно се среща с тях. Много хора днес ми се обадиха и ми казаха, че няма да отидат да гласуват, защото изборът ми бил сигурен“, допълни Николов. Интересно е, че в ромските махали е най-ниска избирателната активност, допълни той.

„Имаше доста изказани лъжи, включително по мой адрес, както и за политиката, която провеждаме в Бургас. Бургазлии категорично показаха, че когато водеща е лъжата и манипулацията резултатът е точно обратното. Надявам се това да е добър урок за тези, които вадеха компромати. Това е непродуктивно. Избирателите са интелигентни и всеки може да направи правилния извод за себе си. Бургас подкрепи инициативата за ускоряването на това действие“, заяви Николов.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!