Три дни преди вота за европейския парламент управляващата партия ГЕРБ води с близо 5 на сто пред БСП. Това сочат данните от последното проучване на социологическа агенция Алфа Рисърч, които бяха представени тази сутрин в ефира на bTV.

ГЕРБ получава подкрепата на 31.1 на сто от избирателите. БСП има подкрепата на 26.6 на сто.

На трето място е ДПС с 13.9 на сто електорална подкрепа. ВМРО-БНД получава симпатията на 6 на сто от избирателите. ВОЛЯ има 4.9 на сто подкрепа, съобщи социологът Геновева Петрова.

"Първата причина е, че БСП не успя да наложи нова тема извън предсрочните избори. А тя не е достатъчна да мобилизира подкрепа извън твърдите ядра - посочи Геновева Петрова.

Втора важна причина е, че лицата, на които БСП заложи като остриета, не успяха да се превърнат в тези рейтингови политици, които да преборят основния опонент от ГЕРБ. Третата - БСП търпи технологична загуба от няколко процента - хора, които се ориентират към "Коалиция за България", а са били техни избиратели".

Проучването, реализирано с аналог на реалната интегрална бюлетина, с която ще гласуваме на изборите, показва, че относителната тежест на ДПС нараства, а също - че има огромен процент хора, които не са решили за кого да гласуват.

ЧЕТЕТЕ СЛЕД МИНУТИ В БЛИЦ ПРОУЧВАНЕ НА МЕДИАНА С РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕЗИ НА АЛФА РИСЪРЧ!