Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече срещата си с руския външен министър Сергей Лавров "много добра" и изрази надежда за продължаване на диалога в близко бъдеще.
"Имахме много добра среща с външния министър и представител на Русия Сергей Лавров. Обсъдихме много теми, включително търговията, Иран, Северна Корея, контрола на ядрените оръжия и намеса в изборите. Очаквам с нетърпение да продължим нашия диалог в близко бъдеще!" , написа американският президент в Twitter.

От своя страна, Сергей Лавров е заявил пред журналистите: "В Белия дом се проведе среща с президента Доналд Тръмп, която премина в атмосфера на, според мен, взаимно разбирателство, предимно по отношение на отговорността на Русия и САЩ за състоянието на нещата в света “, казва Лавров.

Според думите му, на срещата са били повдигнати теми за стратегическа стабилност и контрол върху оръжията. Освен това страните са се споразумяли да предприемат стъпки за предотвратяване на криза в Персийския залив.

Припомняме, че ръководителят на руското външно министерство се срещна с Доналд Тръмп във Вашингтон. По-рано Лавров се срещна и с американския си колега Майк Помпео. 

Превод и редакция: БЛИЦ