Това не се резултати. Това са прогнози. Няма нищо вярно в информацията, че премиерът Бойко Борисов ни е събирал. Това каза пред камерите на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.
Чакаме окончателните резултати. Пак ще повторя, че тези цифри са едни прогнози. Не се чувствам като вицепремиер с оставка в джоба. Аз лично имам три прогнози за изборите и всичките са различни, категоричен беше той.

Въпросът за оставката на премиера е негово лично решение, но доколкото го познавам, той ще удържи на дадената дума“. каза още вицепремиерът Томислав Дончев. Според него, резултатите, които все още не са окончателни, а само базирани на екзит пол, са такива, каквато е била и кампанията.
 
„В тези избори нямаше представител на кабинета и затова те не могат да бъдат оценка за работата на правителството. Но ще приемем най-тежкия сценарий и ще предприемем това, което резултатите изискват”, допълни вицепремиерът. Той определи предизборната кампания като "странна" и обяви ,че не е имало политически мнения и сблъсъци, а криене зад инициативни комитети.
 
Дончев обяви ,че като член на кабинета няма проблем да си подаде оставката, но остави това за след изясняване на крайните резултати, тъй като в момента знаем само предварителни резултати. Според него, не е имало насрочена среща с министрите на ГЕРБ в „Бояна“, а всички без премиера са се събрали в централата на партията.
 
Междувременно пред Нова тв, министърът на финансите Владислав Горанов призна, че в ГЕРБ има две позиции по отношение обещаната от премиера оставка на кабинета, ако Цецка Цачева не е първа на първи тур на президентските избори. По думите на Горанов, вицепремие