Тази сутрин, в рамките на процедурата по БЛИЦ контрол, имах възможност да попитам министър-председателя, да го помоля да направи анализ кога ще имаме одобрен план за възстановяване и устойчивост. по една важна причина - България закъснява с обявяването на всички финансови инструменти, който да дадат шанс на бизнеса, държавните институции , местните власти, НПО-тата, да инвестират в ценни за тях проекти, Това заяви Томислав  Дончев от ГЕРБ на извънреден брифинг.

"Новият програмен период тече от 1 януари миналата година. 2021 г. е нулева, искам да знам каква част от 2022 г. също ще е нулева. 2023 г. е последният срок, в който ние трябва да сме договорили всички от националния план за възстановяване и устойчивост.

В моя въпрос министър-председателят заяви, че планът е предаден в ЕК и тя го разглежда. Тук трябва да попитам две неща - Първият вариант е: Кога го е изпратил и какво съдържа този план? Самият факт, че е изпратен без разглеждане. Вторият вариант е да не е изпращано нищо. Разчитам да разберем истината", каза Дончев.