Всяко бъдещо управление трябва да си направи достатъчно висок зид и дувар срещу изкушенията да премине в авторитарно и индивидуално управление или микрогрупово управление. Това каза политологът доц. Татяна Буруджиева.

По думите й това се отрази на начина, по който беше и продължават да бъдат изграждани червените линии в българската политика.

По отношение на пропуските в управлението тя коментира, че трябва да се подобри знанието за това какво представлява политиката. Според нея правителството в оставка показа висша степен на незнание, което не е особено очаквано на фона на техните биографии и дипломи.

„Тези дипломи изискват знания или поне са те научили, че с каквото и да се захванеш, трябва да знаеш първо за какво става дума. Та в политиката част от знанието е да разбереш, че без другия, без неговото функциониране, без неговото, ако щете, противостоене на вас е невъзможна демокрацията“, коментира тя.

Според политолога гражданите се интересуват повече от това какво заедно могат да свършат политиците. „Това може да ни даде хоризонт и надежда на всеки един от нас, че проблемите могат да бъдат решени“, отбеляза доц. Буруджиева, цитирана от „Фокус“.

„При тази тежка диференциация и толкова ограничено представителство, които получават партиите, дори новите, които смятат, че изразяват, така да се каже, бъдещето, е ясно, че трябва да работят заедно, за да може въобще нещо да се постигне в политиката“, добави тя.