"ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 април. Съставът на предизборния щаб е същия като на предишните. Условията пред кандидатите за депутати са същите, а структурите на ДПС са в готовност за изборите". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция, след като Централният съвет на партията проведе заседание в София.

По думите му в партията са приели процедурните правила за номинации.

„Ако господин Пеевски има достатъчно номинации, аз ще бъда настоятелен той да не се отказва да е кандидат за депутат от ДПС”, каза лидерът на партията и уточни, че през април 2021 г. самият Пеевски е имал много номинации, но е отказал участие във вота.

„Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание да стане в 49-ия парламент - да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството.

Мантрата да се преиграва на "добри" и "лоши" и да се рисува образът на опонента като „лошия”, а от другата страна – аз, „добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – ето по този начин стават героите спасители, но тази мантра не е успешна”, допълни лидерът на ДПС. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук