Дарителска сметка в подкрепа на семействата на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и на пострадалите в тези ужасяваща трагедия отвори ДПС. Средствата ще бъдат предоставени на турската Агенция за бедствията, която ще ги разпредели според нужните на страната.

Първото дарение в сметката направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Суми внесоха по сметката и всички народни представители на Движението в 48-ото НС, кметове, областни координатори, членове и симпатизанти на партията.

Има дарения и от по 20 и дори по 5 лева, което означава, че колкото и малко средства да имат, хората желаят да отделят от тях, за да бъдат съпричастни с тежката участ на турския народ в момента, каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, който отговоря за координацията на мащабната дарителска кампания на ДПС в помощ на хората в Турция.

Искам да благодаря на всички хора с добри сърца за тяхното милосърдие. В случая размерът на дарението не е най-важното нещо. Важен е жестът, заяви още Ахмедов. И подчерта:

"Както каза почетният председател на ДПС д-р Доган, за броени часове и дни Република Турция получи солидарността и подкрепата на голяма част от света, което говори изключително много за нейния авторитет. Историята на Република Турция, която е трасирана от много проблеми и предизвикателства, показва, че тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.".

Титуляр на сметката е ДПС

Търговска банка Д АД
IBAN BG96DEMI92405000309448
BIC DEMIBGSF

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук