За нас резултатите са удовлетворителни. На тези избори стана ясно, че дубликатите на ДПС имат живот едни избори и след тях приключват. Освен това ние върнахме нашата трета позиция на национално ниво. Това сподели в предаването "Още от деня" по БНТ заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов.

,,За Делян Пеевски вчера се взе решението той да остане тук, а ние да пратим в Брюксел нашите млади кадри. Затова преценихме, че г-н Пеевски би бил по-полезен в България, тъй като тук той е достатъчно активен по своите региони'', посочи депутатът.

,,За нас остават съществени приоритетите. Не очаквайте ДПС да е деструктивна партия. Ние сме последователни и такива ще си останем. Това, което искаме, е промяна на управленската формула, защото инерцията не върши работа. С този икономически ръст никога няма да догоним средните в Европа държави. Искаме разговори, на които да бъдат разяснени приоритетите на държавата, защото тези аритметични мнозинства в момента не дават резултат'', обясни в заключение Летифов.