"Става интересно на президентското поле. С кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и Лозен Панов битката става доста интересна.

Ако досега президентът Радев се смяташе за безалтернативен, той наистина показа в първия си мандат, че може да бъде един успешен кандидат, сега ще е необходима голяма обществена подкрепа, за да си запази поста, убеден съм, че ще я получи". 

Това мнение изрази пред БНР Драгомир Стойнев от БСП и категорично подчерта, че социалистическата партия няма да издига друг кандидат за държавен глава:

"За втория мандат Румен Радев няма да има проблем с нашата подкрепа, хубаво е президентската институция да има по-голямо очакване от нас, а не толкова от другите политически сили като "Продължаваме промяната" и ИБГНИ, защото социалистите очакват да получат и в замяна на това, което дават".

Драгомир Стойнев съобщи, че още първата седмица, след като се сформира 47-ото Народно събрание, БСП ще постави 5 приоритета, по които ще търси парламентарен консенсус с другите партии:

"Борбата срещу бедността и неравенствата, Covid кризата, енергетиката, Плана за възстановяване и бежанската криза. Това са петте приоритета. На базата на този парламентарен консенсус може да се говори за бъдещо правителство, което може да бъде кризисно, програмно или коалиционно".

Без БСП трудно може да се състави правителство на промяната, категорично подчерта Стойнев и заяви, че пред БСП на този етап не стои вариант за участие в правителство с ДПС и ГЕРБ.