Направихме една листа от професионалисти и експерти - хора, които се харесват. Това каза в сутрешния блок на БНТ водачът на листата на БСП в Стара Загора Драгомир Стойнев.
В листите на БСП има и значително подмладяване – около 40% са нови лица, като сред тях са личности като Тома Томов, Елена Йончева и доц. Иво Христов, добави Стойнев. Водещо при избора им са професионалните им знания и умения. Радвам се, ставаме все по-атрактивни, за да привличаме подобни личности, заяви Стойнев.

Тази събота и неделя ще имаме още един пленум и от гражданската квота се очаква да се присъединят още хора. Нона Йотова също е номинирана за гражданската квота, добави той. По думите му, БСП предлага цялостна промяна в икономиката. Искаме да покажем един нов път, в който фирмите и младите предприемачи имат подкрепа.

Това ще става чрез два фонда, които осигуряват дялово финансиране. Фондът става акционер във фирмата, която пък не плаща такси и лихви за получените средства. Ние искаме в администрацията да сложен ред и държавните предприятия да започнат да работят изцяло на пазарен принцип, а не в тях да бъдат назначавани кадри на партиен принцип, посочи социалистът.