Бюджет 2018 е лицемерен бюджет с цел само да се купува време в полза на управляващите. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Драгомир Стойнев.

Наливат се пари в нереформирани сектори, които ще потънат и най-вероятно ще бъдат откраднати. Няма никаква визия за развитие, добави Стойнев. За да има напредък у нас, трябва да има реформи. Каквото и да говорят управляващите за стабилност, факт е, че сме на първо място по бедност в Европейския съюз. Ясно е, че нищо не се прави, а се върви по инерция, подчерта социалистът. Вотът на недоверие е политически процес, не е само гласуване в зала.

Това е един естествен процес на изразяване на негодуванието на българските граждани, посочи Стойнев. Той коментира и скандала с депутата от левицата Иво Христов, който заяви, че 80% от населението у нас са дебили. Не приемаме подобен род изказвания. Вчера проведохме разговор с него – някои депутати трябва да разберат, че представляват всички български граждани. Иво Христов разбра своята грешка и се извини на българските граждани, каза още Драгомир Стойнев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!