Пълният текст на Меморандума, изготвен от ПП-ДБ и даден на ГЕРБ, бе публикуван от журналиста, икономист и писател Григор Лилов.

Успоредно с публикуването му Лилов пояснява и защо авторите му и медиите крият съдържанието му.

„Давам пълния текст на Меморандума, за да бъдете информирани както трябва – премълчаването на съдържанието му от неговите автори и медии е показателно“, пише той в своя пост.

НЕ НИ ТРЯБВАТ НИТО НОВИ ЦК-ТА НА БКП-ТА,

ТА ДОРИ И ДА СА „ДЕМОКРАТИЧНИ”, НЕ НИ ТРЯБВА

И НОВА ”РЪКОВОДНА ПАРТИЙНА РОЛЯ” В ОБЩЕСТВОТО

Споделям мнението на Мария Габриел за така наречения Меморандум на ПП-ДБ. И подкрепям отказа й да го подпише.

Не споделям мнението й, че е опит за политическа търговия. Той е опит за създавана на ново статукво с елементи от старото.

Меморандумът е отрицание на демократичността, парламентаризма, законността и обществения морал.

Споделям мнението, че той разглежда държавата като софра, на която чрез него да се определи кой къде да седне. Определянето на разни други правила извън тези в законите за избор на членовете на регулаторите е практика извън рамките на нормални и свободни общества.

Парцелиране на държавата и Ники да пътува: Лъснаха опорките в меморандума на ПП-ДБ

Опитът тези евентуални избрани лица в тях да се закрепят во веки веков и да се отстраняват само с консенсус между ръководствата на две партии, е опит за въвеждане на неототалитарни практики.

Красивите думи и фрази могат да бъдат ефектна дреха, но в случая тя е наметната върху уродливо тяло.

Не ни трябват нито нови „ЦК-та на БКП-та”, та дори и да са демократични, не ни трябва нова ръководна партийна роля в обществото”!

––––––––––-

Давам пълния текст на Меморандума, за да бъдете информирани както трябва – премълчаването на съдържанието му от неговите автори и медии е показателно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук