Двама независими депутати от кръга на ДПС с председател Джевдет Чакъров се оказват „убийци на пътя“. Позорното е, че един от тях дори има два тежки пътни инцидента с негово участие, при които има двама загинали.
 
Другият депутат пък убива колоездач и получава една година затвор, но условно. Днес и двамата са активни по медиите и се представят за дълбоко морални български мюсюлмани. Става въпрос за депутата от София Тимур Халилов и за народния представител от Габрово Юсеин Вейселов.
 
Преди дни в телевизионно интервю по БТВ Тимур Халилов се хвалеше, че е стипендиант на ДПС и е в партията от десетилетия. Пропусна обаче да спомене, че преди 22 години по негова вина е предизвикана тежка катастрофа на магистрала „Тракия“ в района на Ихтиман, при която загива жена, пътуваща в друг автомобил.
 
По вина на Халилов инвалид до края на живота си остава синът на загиналата жена. За цели две десетилетия Халилов, който както сам се хвали има просперираща кариера, свързана с ДПС, не намира за нужно да заплати 210 000 лв. на пострадалия Владимир Гочев за неговите травми и за присъденото обезщетение за смъртта на майка му Пенка Тонева.
 
Тимур Халилов дори завежда дело срещу пострадалия от причинената от него катастрофа, с което иска Владимир Гочев да му заплати разноските в размер на почти 14 хиляди лева за воденото от депутата дело. Парадокс – Халилов две десетилетия обяснява, че няма пари да плати „кръвнината“, но плаща на адвокати, за да съди пострадалия.
Така излиза, че един инвалид от село Българин, община Харманли не може да получи обезщетение за съсипването на здравето му и смъртта на неговата майка, докато Тимур Халилов чака втората си заплата от парламента. 
 
Но това дори не е всичко, защото 9 години след като причинява катастрофата на магистрала „Тракия“, Халилов прави втора фатална катастрофа, този път на бул. „Цариградско шосе“.
През 2011 г. докато шофира своя джип „Мерцедес“ ML, Халилов убива пресичащ булеварда възрастен мъж. Тогава Тимур Халилов обяснява, че не видял пешеходеца и не могъл да спре навреме. Ключов момент тук е – как Тимур Халилов хем няма пари, за да плаща обезщетение за катастрофата от 2002 г., но в същото време през 2011 г. очевидно има пари, с които да си позволи да шофира джип „Мерцедес“. 
 
Изключително снизходителен се оказва пък съдът в Габрово спрямо друг днешен депутат, радетел на т.нар. „автентично ДПС“ – Юсеин Вейселов. През 2019 г. докато се движи по прав участък на пътя край Севлиево, Вейселов удря челно мъж, управляващ колело, с монтирано моторче. Тогава се установява, че управляваното от Вейселов мощно БМВ дори няма спирачен път. Депутатът обаче се разминава единствено с условна присъда от една година затвор. Ярък пример за съдийска независимост и справедливо правосъдие.
 
Халилов и Вейселов дори не са имали морално право да се кандидатират за депутати. И двамата са причинили смърт на невинни хора, при това в два от пътните инцидента е станало именно по тяхна вина. Добре, че сега са независими депутати и от тях не би трябвало да зависи приемането на закони, поне в комисиите, където не могат да участват.
 
Не за друго, ами, защото близките, роднините и родителите на убитите по пътища на страната от фондация „Ангели на пътя“ се надяват, че най-накрая депутатите ще приемат такива закони, които да намалят катастрофите с фатален изход. Но как да очакваш от Халилов и Вейселов да приемат такива закони, след като самите те са „убийци на пътя“.