Депутатите одобриха и оставките на двете депутатки от Продължаваме промяната" - Яна Балникова и Лена Бориславова, които бяха депозирани преди ден в деловодството на Народното събрание.

Оставката на първата бе одобрена със 157 гласа "за" , 1 "против" , 5 "въздържал се"., а на Бориславова със 161 гласа "за", 5 "против", 3 "въздържал се".

Двете отиват в МС. Бориславова като шеф на политическия кабинет на Кирил Петков, другата по всяка вероятност - съветник по регионалните въпроси.

В тази връзка като шеф на временната комисия за правилника Бориславова бе сменена от Настимир Ананиев. От ГЕРБ-СДС пък изтъкнаха, че има много по-подходящи за този пост от Ананиев и попитаха защо не се предлага Атанас Славов от ДБ или Ива Митева от ИТН.

Хамид Хамид от ДПС пък не се съгласи с твърдението на ГЕРБ, че Ананиев има малък парламентарен опит, защото в предишни парламенти, когато ГЕРБ са били мнозинство, е бил шеф на транспортната комисия в НС и затова транспорта бил на този хаос. Отделно от това минал през няколко партии.

Шефът на ПГ на ПП Андрей Гюров пък поясни, че в правилника се правят малък брой промени, а Ананиев има богат опит.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ