Кандидатът за кмет за София от ВМРО Ангел Джамбазки коментира получената от Sofia Pride подкрепа след темата за сексуалната му ориентация, повдигната в национален ефир от Волен Сидеров.

На официалната си страница във Фейсбук той подчерта, че няма да отстъпи от намерението да забрани гей парада и отвърна остро на изявите на лидера на "Атака" в "Референдум" по БНТ.  

По време на предаването във вторник Сидеров атакува задочно Ангел Джамбазки и Красимир Каракачанов, като настоятелното повтаряне на обвиненията с просрочване на ефирно време наложи отстраняването му от "Референдум".

Ето го и отговора на Джамбазки:

"Уважаеми организатори на Sofia Pride, парадът ви ще бъде забранен от мен - колкото и да ме подкрепяте. Иначе сърдечно благодаря за изразената от вас подкрепа, оценявам я високо.

Аз съм просто бял, хетеросексуален мъж, данъкоплатец, на изборна позиция, затова отказвам любезно отправената покана.

Та понеже сме на избори, да ви напомня - номерът на бюлетината ми е 34, като си говорим за подкрепа. Но да сме наясно - ако и докато съм кмет, никакви "паради" няма да се провеждат по софийските улици.

Не отричам и уважавам правото ви на личен избор в личния ви живот. Но парадът отпада, отсега да се разберем. Та така, имате информиран избор: гласувате за ВМРО, получавате ред и сигурност в града, но личният живот си остава вкъщи. Няма страшно, това е просто любов, нали така?

И накрая, просто от любопитство, като специалисти - известни ли са ви и други свидетелства за обострени и хронични прояви на агресивен старчески хомосексуализъм и латентна гей-обсесия, каквито наблюдавахме в национален ефир, и дали причината е само системната злоупотреба с алкохол и наркотици?

Или просто дългата и последователна политическа травестия си казва думата? Как мислите? Fair enough?

Хайде, със здраве и кой каквото прави - под юргана, а не по софийските улици".