Евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО разкритикува остро инициаторите на "поредната джендър инициатива", този път с адрес Франция.

Той уточнява, че според промените, които предстоят там, във формулярите в училищата няма да фигурират традиционните "майка" и "баща" като родители на детето. Те ще бъдат заменени с термините "Родител 1" и "Родител 2", без да се уточнява обаче, кой кой трябва да е и се очаква да бъде.

Джамбазки тълкува, че даже превес в предпочитанието се давало на детето, което според него е де юре и де факто недееспособен юридически субект в различна степен до 14, 16 и 18 г.

Той припомня, че мярката е била приета на първо четене във френския парламент и разбуни духовете не само в държавата, но и в целия ЕС.

"Родител 1" и "Родител 2" не Ви ли приличат много на комунистическите, лишени от персонификация обръщения "другар" и "другарка"? Драги марксисти, пардон евролиберали, в желанието си да бъдете полово неутрални започнахте сами да се дискриминирате. Сигурно сте го учили в училище, ако не сте били в някакво безполово, безцифрово и безбиологично такова, но в математиката има градация на числата. 1 е по-малко от 2 и 2 е по-голямо от 1. Доказаните медицински полове са "мъжки" и "женски", тук не броим медицинските аномалии, които са под 2% от населението на планетата. Сега как ще се разпределите, без да има засегнати? Притеснен съм за Вас. Ще настанат семейни скандали между мъжете, пиещи женски хормони и жените, пиещи тестостерон, и това аз и моите съпартийци - Патриотите от ВМРО, няма как да предвидим как ще приключи. То май и медицината няма. А ако има и "Родител 3", или повече? Или детето посочи нещо 8-о", пита иронично Джамбазки. 

Ето защо според него било време да се "сложи край на джендър изстъпленията Ви" и да се въведе един термин от Световната здравна организация и той да е пол "+ безкрайност".

"Това ще сложи точка на драмите, на хормоналните терзания, водещи до душевни такива, на дългите списъци с някаква странни същества в тях, които дори и Жул Верн, Джон Роналд Руел Толкин и Джоан Роулинг не са успели да измислят, но които претендират да са нещо повече от природните закони и от националните такива. То даже и сюжетите на Джордж Р. Р. Мартин бледнеят в момента пред Вашите безумия", убеден е представителят на ВМРО.

"Спрете се - това вече е престъпно! След като премахнахте свинското от менюто от кафенетата в държавните учреждения и носенето на християнските кръстове в училищата, защото е "религиозно некоректно", Рождество и Възкресение Христово в училищата са "Зимна" и "Пролетна" ваканция, както другарите от БКП/ (днешно БСП) ги наричаха преди 89-а година у нас, сега посегнахте и на стожерите на семейството, определени от Бог и написани в Светото писание - бащата и майката", изтъква той.

По думите му, недопустимо е да се погазват основите на Стария континент, основите на ЕС, които са здраво стъпили на християнските ценности и на достиженията на демокрацията "такава, каквато ние тук, в Европа, си я направихме преди да бъде изкривена от Меркел, Макрон, Мей и т.н. Кризата на реално лидерство в Европа е факт и ние всички днес ставаме жертва на това".

"Аз, а и моята Организация - ВМРО, разбираме, че да имате президент, който предявява странни предпочитания в личен план не е лесно, но за нас това не е и не би трябвало да е основополагащо за вземането на кардинални решения. А Франция се води лидер в ЕС, нали", напада Джамбазки френския президент Макрон за това, че спътницата му в живота е с около 25 години по-възрастна от него.  

"Аз, като представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО, както и моите съпартийци в парламента в България, многократно обяснихме, че е дошло времето на нова ера в управлението на Съюза - ерата на Европа на Отечествата, на Европа на нациите. Резултатите от мултикултурализма и непремерената толерантност вече са факт. Атентати, убийства, милиони мигранти, които са неитегрируеми и задръстват социалната система на страните-бенефициенти. Те реално лишават от права и заради тях се вменяват допълнителни задължения на гражданите - данъкоплатци на страните членки. Да не продължавам с примерите, защото са много", коментира още той.

Според него резултатът от това бил опит за прокарване на джендър практики отново от левите в Европа, в лицето на ПЕС, чрез Истанбулската конвенция, опит за прокарване на легализирането на мигрантския поток през Глобалния пакт, неадекватна Стратегия за детето, написана от ДАЗД в България, и опитите от Европа да бъдат заличени изконните "баща" и "майка" - "мама" и "тати" от речниците на децата ни.

"Какво следва - безполово възпитание в детските градини? Недопустимо, престъпно безумие, срещу което аз и колегите ми - Патриотите от ВМРО, се противопоставяме и ще направим необходимото тези вредни практики да не бъдат прокарани в България", зарече се евродепутатът.