Белгия беше много дисциплинирана срещу коронавируса. Нямаше паника сред хората. Нямаше апокалиптични картини или хора, които казват, че вируса идва от антени. ЕК обаче не се справи с пандемията. ЕК се оказа абсолютно непригодна в условията на пандемия. 

Това заяви евродепутатът от групата на консерваторите и реформистите в ЕП и ВМРО Ангел Джамбазки пред "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Ромският етнос можеше да не бъде огнище на коронавируса, ако обитателите проявяваха отговорност и хигиена", каза още той.

"В циганските махали няма социална дистанция. Ромите се държат безотговорно навсякъде по света. Сега всички те са на гърба на "лошата" социална система", коментира Джамбазки. 

"Как можеш да се качиш на самолет с 200 души, след като знаеш, че си болен", попита българският евродепутат. 

Сега водят война в Италия, но твърдят, че са българи. Сега са българи, така ли? Обвиняваха ни във фашизъм, вместо да обърнат внимание на този вид населени места", каза Джамбазки и заяви още: "Съжалявам, но бяхме прави. Трябваше да се карантинират ромските махали". 

"Компроматите отвращават обществото. Премиерът трябва да покаже, че няма общо с тези неща. Ако някой се каже, че се крадат милиарди, то не може да се види. Но пачки и злато възмущават обществото. А относно записите, никой да не мисли, че няма да има такива монтажи". заяви зам.-председателят на ВМРО. 

"Самият Божков обвинява себе си в съучастие в престъпни схеми. Има раздвоение, че се показват престъпления,  но ще направи и партия", коментира Ангел Джамбазки.