Има разговори. Това не е лошо. Въпросът бе има ли желание за обща работа и възможно ли е тя да се случи. Това изглежда напълно възможно. Това заяви зам-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия по повод вчерашната среща на Патриотите с ГЕРБ, на която най-вероятно обсъждаха евентуално съвместно политическо управление.

"Моето лично усещане за бъдещото правителство е в състав ГЕРБ-Патриоти. Не е възможно БСП да участва в него", продължи той.

"Над 50% е възможността да има коалиция ГЕРБ-Патриоти, в която ние не сме искали министри или министерства", разкри Джамбазки, уточнявайки, че не са поставяли въпроса точно по този начин.

"Не търсете новина дали има разделение сред Патриотите. Нормално е да имаме различни виждания, но е важно да се обединим. Едно е сигурно - нормално е водещата политическа партия ГЕРБ да излъчи министър-председател", отбеляза той.

"Другата седмица преговорите продължава", каза още зам.-председателят на ВМРО и продължи: "Важно е къде ще постигнем съгласие с партията на Бойко Борисов".

"Ако не направим коалиция с ГЕРБ и не сме в управлението, не е ясно дали ще подкрепяме водещата партия или не", каза той.

"Всяко участие в управлението носи политически беди, но в крайна сметка българските избиратели са ни възложили големи надежди да направим нещо добро за тях. Много по-лесно е да си в опозиция, но..", отбеляза Ангел Джамбазки.

"В лично качество съжалявам за случилото се на българо-турската граница преди изборите. Мисля, че точно заради това загубихме част от подкрепата си, което пролича в деня на вота", призна зам.-председателят на ВМРО.

Припомняме, че по повод вчерашната среща Патриоти-ГЕРБ Красимир Каракачанов пък каза, че преговорите продължават, не по-словоохотлив бе и Волен Сидеров.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!