За четвърти пореден ден телевизионният водещ Слави Трифонов и екипът му протестират пред Народното събрание. Повод за това е неприемането на мажоритарна избирателна система от страна на депутатите.  
Той призна, че се е сблъскал с невъобразими трудности, за да не се чуе волята на народа. „2,5 млн. българи се произнесоха, а тези хора продължават да не се интересуват от този глас. Това много ме вбесява“, каза Трифонов. "Искам пряка демокрация", заяви той. И допълни, че каузата си струва.  

Парадоксът е, че още вчера председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, категорично обяви, че първият законопроект, който ще бъде внесен от ГЕРБ в началото на другата седмица, ще бъде законопроектът за мажоритарната система.  Той подчерта, че това е поет ангажимент от ГЕРБ още в края на 43-тото Народно събрание и е с предимство. 

Ако партиите издигат мажоритарни кандидати, ще издигат свестни хора. Сега се слагат 15 кандидата негодници и те са вътре. А като кандидатите са мажоритарни, те ще трябва да се борят помежду си са гласа на хората. Това каза на свой ред сценаристът на Слави Иво Сиромахов.

Той даде за пример избора на кметовете. По думите му, кметовете са на 90% по-работливи от депутатите, защото са били избирани пряко.

"Аз съм гражданин като вас. Седнах и си задавах въпроси, докато кристализира всичко. Светът е механизиран. Защо да не гласуваме по електронен път, при положение, че всичко се прави по електронен път. Защо мен никой не ме е питал колко да е субсидията на партиите, или колко да са депутатите, когато се вземаха тези решения референдум защо не се направи.", коментира Трифонов.

"За този референдум гласуваха много повече хора, от колкото са гласували и избрали правителството в момента", допълни още той.



Г-н Андреев подкрепи Слави. Шоуменът му благодари и го посъветват да се прибира, за да не настине в това лошо време.