Пристигнах на летище "Франьо Туджман" в Загреб с военнотранспортния самолет "Спартан" на българските Военновъздушни сили, тъй като моят граждански полет с прекачване през Виена беше отменен. Това съобщи на официалната си Фейсбук страница вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.
 
"Благодаря на нашите пилоти кап. Дарина Денева и кап. Николай Георгиев, които превозиха бързо и удобно делегациите на Министерството на външните работи и на Министерството на отбраната за участие в неформалната среща на външните и военните министри в хърватската столица.
 
Ще обсъждаме редица въпроси, но преди всичко тревожната ситуация по границите ни с Турция", пише още Захариева.
 
"Както вече от МВнР съобщихме, след разговори с моя хърватски колега Гордан Гърлич-Радман най-накрая София и Загреб ще бъдат свързани с директни полети три пъти седмично, но те ще започнат от началото на месец май. Надявам се това да насърчи повече пътуванията за почивка и бизнес.
 
Това е всъщност свързаността, за която работим с всички колеги на Балканите - директни полети, магистрали, жп линии, евтини телефонни разговори, повече контакти между гражданите и бизнеса", допълва вицепремиерът.