Омразата и страхът са двете основни посоки, които следват опонентите на ГЕРБ в кампанията. Това каза Екатерина Захариева, водач на листата на ГЕРБ в в 13 МИР – Пазарджик, цитирана от "Фокус".
Тя призова хората да гласуват мъдро и да не вярват на празни обещания. „Пълно е с популистки обещания, които няма как да се случат. Тези, които ги обещават, много добре знаят, че няма как да не вдигат данъците, пък да ги намалят и да увеличат пенсиите, и да дават безплатни неща. И вдясно се чуват такива обещания. Вляво, БСП първо казаха, че няма да вдигат данъците.

После анализатори излязоха и казаха, че обещанията за безплатни неща са нереалистични и БСП обявиха обратното, че ще вдигат данъците. Да не говоря за страха и за заливането с омраза към различния. Българският народ е гостоприемен. Българският народ е спасявал три пъти своите братя и сестри и на мен не ми се иска българският народ да гони свещеник от която и да било религия, от България, само защото е приютил едно семейство бежанци“, коментира още Захариева.

Тя каза също, че българските граждани трябва да изберат европейското развитие на България, което само ГЕРБ може да осигури. По думи на Екатерина Захариева след изборите на 26 март предстои важен период за България и за Европа, така че гласуването е съдбоносно.