Изключително пъстър е новият Общински съвет в Дупница, показват резултатите от вота на 27 октомври, пише struma.bg.

В местния парламент влизат доста нови лица, нови партии, хора с екзотични професии, като диджей, традиционно силно са представени бизнесът, както и лекарското съсловие. Общо 8 партии и коалиции имат представители в новия ОбС на Дупница.

БСП спечели 7 места, с 2 повече от предишния ОбС. Новите лица в групата на БСП са читалищната секретарка Валентина Караганова, собственикът на строителна фирма Александър Анин, който беше общински съветник през периода 2011-2015 г., собственикът на строителна фирма Бойко Христов от с. Яхиново.

За пореден мандат като съветници от БСП влизат още Станислав Павлов, Ивайло Петров и Асен Илиев, учител по физкултура в ПГ “Хр. Ботев” в Дупница.

В същото време зад борда останаха старите съветници Георги Пехливански, който в продължение на повече от 20 г. беше неизменна част от местния парламент, както и Злати Славев, който в досегашния мандат бе от гражданската квота на БСП.

ПП ГЕРБ успя да спечели 8 общински съветници, с трима по-малко от предишния мандат. Новите лица в тази парламентарна група са психиатърът д-р Александър Паризов и личният лекар д-р Мария Соколова.

Йордан Йорданов, Димитър Крекманов, арх. Асен Пилев, Крум Милев, Емил Гущеров и Методи Чимев са останалите от групата, за тях това е втори мандат.

Групата на “Глас народен” изненадващо вкара 4-ма души. Никой от листата им не е участвал в предишни избори, освен бившия военен Иван Танев. Освен него сега в ОбС влизат още бизнесменът, собственик на фирма за ремонт на асансьори, Леонид Хаздай, Георги Градевски-Конъна, който има бизнес в строителството, и бившата управителка на ГУМ – Дупница Миглена Вельова.

От листата на д-р Пламен Соколов представителите в ОбС са двама – той и краеведът Костадин Севдин от с. Самораново.

ПП “Народен съюз” ще се представлява от двама съветници – д-р Лорета Николова, която е бивш депутат от СДС, и бизнесмена Вергил Кацов.

Кандидатът за кмет от АБВ Георги Градевски не успя да събере достатъчно гласове за кмет, но влиза като общински съветник. СДС в Дупница печели четирима съветници, с 1 повече спрямо изминалия мандат.

В местния парламент от СДС влиза Емилия Райчева, разпространителка на печатни издания, Венелин Коларов, по-известен като диджей Боби Коларов. Костадин Костадинов, юристът Георги Георгиев и бизнесменът Иван Раков влизат за пореден път в местния парламент като общински съветници.