В ефира на сутрешния блок на Нова тв се разигра голям скандал между политолозите Георги Харизанов и Слави Василев. Горещата тема на дискусията бе карантината на президента Румен Радев, чието посещение в Естония бе прекъснато, заради контакт със заразен с коронавирус. 

"Кога българското президентство обяви, че президентът е изолиран в хотел и се прибира вкъщи? Никога, точно така", започна Георги Харизанов, подчертавайки, че се възхищава на Слави Василев за това, че е "последният, който защитава президента Радев в национален ефир". 

"И сам воина е воин", обърна се Харизанов към него. 



Слави Василев опита да смени темата, като изтъкна, че на сайта на Външно министерство може да се види "хронология на злепоставянето" на страната ни. 

"Объркахте словореда. Ако мислите, че Външно не е било ентусиазирано от това гостуване, лъжете се", отвърна Харизанов. 

"Радев не е шеф на държавата", подчерта Василев.  

"За щастие, не е шеф на почти нищо. Това е добра новина. Така и не разбрах какво се опитвате да ни кажете. Българският президент е изолиран и изгонен от чужда държава, но според вас няма скандал", продължи Харизанов. 

"Президентът, който е издигнат от най-старата партия в България. Ако сте решил да ни забавлявате, правете го, но ако твърдите, че президент, номиниран от комунистическата партия, не е от статуквото, сте за друго предаване. Радев отново насочва гнева си към политическото правителство, но това си е негов комплекс. Запознати сме от ден първи с неговия мандат. Дори президентът Първанов не му даде положителна оценка", заключи той.