Коалиция "Обединени патриоти" е поискала четири министерски кресла от ГЕРБ като условие за съставяне на общо правителство, научи БЛИЦ.
На неформални срещи между националистите и ръководни фигури от спечелилата вота партия са били обсъдени и по-конкретни параметри на евентуално бъдещо сътрудничество.

Става ясно, че патриотите са настояли да излъчат свои представители за министерствата на икономиката, енергетиката, отбраната и културата. Твърде вероятно едно от въпросните министерства да бъде придружено и с длъжността на вицепремиер.

Засега от партията на Бойко Борисов не са дали категоричен отговор. Със сигурност след завръщането на бившия министър-председател от важната среща в Малта, ще предстоят нови срещи с патриотите.

Не е изключено изборната рулетка да се завърти по такъв начин, че Цецка Цачева да стане част от 44-ото Народно събрание, въпреки че бе изместена от преференциалния вот в Плевен.

Това може да стане само при условие, че водачът на тамошната депутатска листа Ивайло Московски се върне като транспортен министър.

Московски има натрупан опит и се ползва с доверието на транспортния бранш. Той доказа,  че може да се справя и с кризисни ситуации, каквато беше тази с блокираната българо-гръцката граница.

Ивайло КРАЧУНОВ