Благодаря за доверието, но бързам да кажа - аз нямам илюзии и в живота, и в политиката. Доверие се дава, но то се отстоява и защитава. Това каза кандидатът на ГЕРБ за „Дондуков 2” Цецка Цачева в първото си изявление след номинацията й.
"Днес с Манушев получихме доверието на най-голямата политическа партия у нас - ГЕРБ", допълни Цачева.

Тя се обърна към Борисов с думите: "Заредена съм с увереност и съм убедена, че до момента ГЕРБ работеше за всички български граждани и затова днес имам основание да поискам доверието и на всички извън нашата партия".

"Президентът олицетворява единството на нацията. Аз не тръгвам на битка, а на състезание, в което ще победи избраният от българския народ. Аз обаче вярвам, че победата ще бъде наша", категорична бе тя.

"Знам какво е баланс, какво е да си първи сред равни, какво е отговорност, но мога да туширам конфликти и да взимам решения", поясни Цачева, която обеща, че ще работи в интерес на всеки български гражданин, независимо къде живее: "Няма да отварям пропаст, а ще градя мостове".

"Аз съм политик, юрист, адвокат и майка - знам какво е да защитаваш и да подкрепяш и вярвам в това - в съединението е идеята за единението", каза председателят на НС, който сега е издигнат за "Дондуков" 2.

"С Манушев ще бъдем гражданският президент и вицепрезидент на България, защото сме заредени от доверието, което ни давате днес", завърши Цачева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!