Шефът на Народното събрание Димитър Главчев и знакови депутати подкрепиха хвърлилият тази сутрин оставка Делян Добрев. В социалните мрежи те изразиха недоволство от решението му да се откаже и посочиха, че няма да приемат оттеглянето му. Освен това депутати подписаха и декларация в защита на Добрев

Припомняме, че Добрев обяви в сутрешния блок на bTV, че хвърля оставка и се отказва от политическата си кариера. До това му решение се стигна, след като бе изнесена информация от депутатката от БСП Елена Йончева, която обвини колегата си от ГЕРБ, че е назначил свои близки и роднини на важни ръководни постове в хасковската администрация. Това се случи веднага след като ГЕРБ свалиха доверието си от кмета Добри Беливанов. 

Шефът на Народното събрание Димитър Главчев и знакови депутати обаче застанаха зад Добрев.

"Делян Добрев е сред основните автори на идеята за саниране на многофамилни жилища, както и за намаляване на административната тежест.
Просто факти....", написа Главчев в социалните мрежи. 
 

 

"Морал и достойнство са категории. Тежки категории. Категории, в които не могат да се бият всички. 
Делян Добрев например показа, че на ринга и на живота, и на политиката е спечелил златни пояси и в двете, като без капка притеснение преодолява всеки противник, който опита да оспори титлите му по чест. 
От друга страна обаче имаме и други шампиони. Такива по мерзост и безсрамие. Те имат платинени, обсипани със скъпоценности отличия. Е да, с кафяв нюанс, но определено си личи, че са изпечени, подчертани мерзавци. Няма грешка. 
Тези същите днес си, мислят че са надделяли над Делян. 
ХА-ХА-ХА! 
И сега, за да ме разберат калните одежди правилно - предстои ви да видите наистина кой кум, кой сват, кой на булката брат.", написа Геоорг Георгиев.


"Не приемам оставката на Делян Добрев, като народен представител!
Ще гласувам против!", написа от своя страна Десислава Атанасова. 


 


 Освен това депутати подписаха и декларация в защита на Добрев. Ето я, без редакторска намеса:

Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо. (Едмънд Бърк)

Водени от вярата, че за справедливостта трябва да се борим, Ние, членовете и ръководството на ГЕРБ-София, изразяваме пълната си подкрепа към нашия приятел, съмишленик и колега Делян Добрев. За нас е омерзително, че един добър и достоен човек, беше принуден да се оттегли от политиката чрез клевети и откровени манипулации.

Не подлагаме под съмнение, че Делян ще спечели съдебните битки за истината, които му предстоят. Не подлагаме под съмнение и неговата невинност. Но за нас е недопустимо да останем безучастни спрямо поредния опит за очерняне на един чист човек от страна на “другарите” от БСП. Тези, които доведоха България до няколко национални катастрофи, да бъдат морални съдници, е мерзко и недопустимо. Още по-недопустимо е заради лъжите на подлите, да си тръгват почтените.

Затова, Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България! Ние заставаме редом с теб и ще те подкрепяме в твоята битка. Защото истината е една и тя ще излезе наяве.


От:
Заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова
Областния координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов
Народните представители от ГЕРБ в София
Общинските съветници от ГЕРБ в Столична община
Районните кметове от ГЕРБ е София
Членовете и симпатизантите на ГЕРБ-София 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!